• header-nieuws-wijnprofessor-1.jpg

« Terug

Wine & Design: lommerrijk genieten van kunst, muziek, design en wijn

Wine&Design-1.jpg03 aug

Wine & Design: lommerrijk genieten van kunst, muziek, design en wijn

In een lommerrijke ‘secret garden’ genieten van wijn, design, kunst en muziek. Dat is het gloednieuwe evenement Wine & Design, dat op zondag 19 augustus van 14.00 tot 18.00 uur plaatsvindt in de idyllische tuin rondom het voormalig gemaal bij de sluis in Eexterveenschekanaal, op de grens van Groningen en Drenthe, bij Wildervank. Deze zinnenprikkelende middag is in het leven geroepen door Wijnprofessor en designatelier Arti-D.  

Gebruik van restmaterialen

Eigenaar Wim Davids van Arti-D ontwerpt en produceert exclusieve decoratie- en gebruiksartikelen van restmaterialen. In zijn atelier in de flank van de secret garden laat hij deze middag zijn ontwerpen zien en geeft hij toelichting over het ontstaan ervan en de gebruikte materialen.

Wijnproeverij

In het gelegenheidsproeflokaal wanen de gasten zich voor even in la douce France. ‘Wijnprofessor’ Henri Grachten uit Stadskanaal selecteerde exclusieve wijnen uit Zuid-Frankrijk die de gasten mogen proeven met enkele passende hapjes. Wijnprofessor koos voor betaalbare, deels biologische wijnen voor uiteenlopende smaken, zoals rood, wit, mousserend en zoet. “Ik richt me op ambachtelijke wijnmakers die met hun kwaliteitswijnen anders de weg naar de Nederlandse consument niet zo snel zouden vinden. Het is een korte lijn tussen de wijnmaker en de wijnliefhebber”, vertelt Grachten. De gasten kunnen deze middag ook deelnemen aan de mini-workshops die hij verzorgt.

Pop-up galerie

In een speciaal voor de gelegenheid opgezet pop-up galerie zijn schilderijen te zien van diverse kunstenaars, zowel professionals als amateurs. Zo zijn er enkele litho’s te zien van Johann Faber van De Ploeg. Ook is er een minutieus gerestaureerde Citroën 2CV AK 350 besteleend uit 1968 met slechts 400 kilometer op de teller te bewonderen, een unieke auto die nooit nieuw in Nederland op de markt is gebracht.

Funbury van Eduard Daams

In de secret garden zijn de restanten te zien van de installatie Funbury van beeldhouwer Eduard Daams, de vorige bewoner van het gemaal. De huidige bewoner Wim Davids vertelt het verhaal achter dit bizarre project.

Aanmelden 

Het evenement Wine & Design vindt plaats aan de Semsstraat 16 in Eexterveenschekanaal (ingang Polderweg). Toegangskaarten kosten 9,50 euro. Gezien de zeer beperkte hoeveelheid kaarten, is aanmelding vooraf noodzakelijk. Dit kan tot en met vrijdag 17 augustus door het verschuldigde bedrag over te maken op bankrekening NL12RABO0360765149, ten name van H. Grachten, onder vermelding van uw naam en e-mailadres en het aantal personen. Voor informatie of last minute aanmeldingen kunt u bellen met Henri Grachten 06 28 58 06 49.

« Terug

Scroll naar boven