• leveranciers-domaine-raspail-1.jpg

Het wijngoed

Domaine Jean-Claude Raspail is een topadres in het gebied van de Clairette de Die. Er wordt sinds 1997 biologisch gewerkt. Het domaine richt zich voornamelijk op de productie van mousserende wijn, de specialiteit van deze streek. De Cremant de Die is een droge mousserende wijn, gemaakt volgens de traditionele methode. Clairette de Die Traditionel is een friszoete bubbel.

De wijnmaker

Frédéric Raspail is samen met zijn vrouw Anouck eigenaar van Domaine Raspail. Hij heeft wijnbouw gestudeerd in Macon en heeft enkele jaren gewerkt bij het Champagnehuis Bollinger. Eenmaal terug op het familiebedrijf heeft hij voortgezet waaraan zijn vader als was begonnen: het verwerven van gunstig gelegen wijngaarden in de heuvels en het aanschaffen van moderen apparatuur. Frédéric mag dan stevig geïnvesteerd hebben in innovatie, in één ding blijft hij vasthouden aan de traditie: het spectaculair ogende handmatig draaien van de flessen (remuage), waarin hij een enorme vaardigheid en snelheid heeft ontwikkeld.

  • leveranciers-domaine-raspail-2.jpg
  • leveranciers-domaine-raspail-3.jpg

Méthode Dioise Ancestrale

De Clairette de Die Traditionel is het paradepaard van Raspail. De productie is aan regels gebonden van de unieke Methode Dioise Ancestrale. Het resultaat is een mousserende wijn met een laag alcoholpercentage en een edelzoet karakter. De bubbel ontstaat doordat de wijn grotendeels wordt vergist in de afgesloten fles. Hierdoor kan het bijproduct van vergisting, koolzuurgas, niet ontsnappen, maar mengt het met de wijn. De vergisting wordt vroegtijdig gestopt waardoor het alcoholpercentage laag blijft. De onvergiste restsuikers van de rijpe druiven geven het zoete karakter. De typische aroma’s en smaken van de Clairette de Die worden bepaald door de aromatische Muscatdruif.

Scroll naar boven