Domaine de Piaugier, Sablet

  • leveranciers-domaine-de-piaugier-sablet-1.jpg

De wijnmaker(s)

Het wijngoed is bijna een eeuw geleden gestart door Alphonse Vautour en is in de familie gebleven. Nu werken er drie generaties samen. Marc Autran, nog steeds werkzaam, heeft het stokje in 1985 overgedragen aan zoon Jean-Marc. Samen met zijn vrouw Sophie runt hij het bedrijf waar nu ook hun beide studerende dochters part-time werken.

De wijngaarden

De beste wijngaarden van Domaine de Piaugier liggen tegen de heuvels boven de wijndorpen Sablet (12,5 ha.) en Gigondas (3,5 ha.). Dat de wijngaarden verspreid liggen over meerdere percelen met verschillende bodems en oriëntaties (oost, west, zuid) beschouwen de eigenaars, Jean-Marc en Sophie Autran, als een groot voordeel. Het geeft hun de mogelijkheid verschillende wijnen met elk een eigen karakter te maken.

  • leveranciers-domaine-de-piaugier-sablet-2.jpg
  • leveranciers-domaine-de-piaugier-sablet-3.jpeg

De druiven

De druivenranken zijn 20 tot 40 jaar oud. De dominante rode druivensoort is Grenache, aangevuld met Syrah, Mourvèdre, Carignan en Counoise. De witte wijnen van Domaine de Piaugier zijn respectievelijk een blend van vijf druivensoorten (o.a. Clairette, Viognier, Rousanne) en een wijn van 100% Viognier. De druiven worden handmatig geplukt.

Scroll naar boven