• leveranciers-domaine-du-moulin-1.jpg

De wijnmaker

Denis Vinson, eigenaar en wijnmaker van Domaine du Moulin, is een man van tradities. En dat pakt goed uit. Een van zijn memorabele uitspraken: “In mijn wijnen proef je het terroir, het weer van dat bepaalde jaar, mijn filosofie en mijn humeur.” Gelukkig is dat laatste stabiel goed.

De wijngaarden

De wijngaarden van Domaine du Moulin liggen verspreid over verschillende percelen rondom het dorp Vinsobres. De vegetatie rondom dit dorp is divers, je vindt er olijfbomen, lavendel, kleine bossen en truffels. De wijngaarden liggen op een hoogte van 100 tot 300 meter tegen de heuvels en hebben een oriëntatie op het zuiden. Hierdoor worden ze beschermd tegen de koele winden uit het Noorden (mistral) die de Rhônevallei meerdere keren per jaar teisteren.

  • leveranciers-domaine-du-moulin-2.jpg
  • leveranciers-domaine-du-moulin-3.jpg

Drie generaties, drie stappen vooruit

Domaine du Moulin is opgericht door de grootvader van Denis Vinson. Deze begon met een kleine wijnmakerij en verkocht de druiven die hij niet zelf kon verwerken aan de coöperatie. Het bedrijf is door de vader van Vinson uitgebreid waardoor een groter deel van de oogst zelf kon worden gevinifieerd en gebotteld. De bijdrage van Denis aan het bedrijf: uitbreiding met een nieuwe kelder waardoor het mogelijk werd de wijn ook deels op houten vaten te laten rijpen.

Scroll naar boven