• Celine en .. met tank.JPG

De wijnmakers

Als Jean Paul Barbaud een enkele wijngaard en de vele fruitgaarden van zijn vader overneemt in 1976 ziet hij de kans schoon om zijn droom te verwezenlijken. Hij herplant alle percelen met wijnranken en in 1980 bottelt hij zijn eerste wijn. Tegenwoordig zwaait zijn dochter Céline de scepter in het bedrijf. Zij is opgeleid als ingenieur landbouwchemie. Onder haar leiding heeft het bedrijf de organische landbouwmethoden omarmd. De rode wijnen van Céline Barbaud zijn met hun krachtige karakter typisch voor de wijnen uit het gebied van de Plan de Die. Haar witte wijn, de aromatische Les Bon Moments, heeft de intense smaken en aroma’s van geel fruit (perzik, abrikoos) en bloemen.

Plan de Dieu

Domaine des Favards ligt midden in het wijngebied Plan de Dieu. De wijngaarden in dit gebied zijn in de Middeleeuwen ontwikkeld door religieuze ordes, zoals die van de Tempeliers. De wijnbouw kwam er, zo werd gezegd, onder God’s toezicht tot bloei. Het is nu een gebied dat in totaal 1500 hectare aan wijngaarden heeft. In 2005 wordt de classificatie Côtes du Rhône Villages aan de rode wijnen uit Plan de Die toegekend. Het zijn blends van de belangrijkste druivensoorten in de Zuidelijke Rhônevallei, grenache, syrah en mourvèdre. De specifieke grondsoort in dit gebied (rode klei met tot tien meter diep liggende keitjes) in combinatie met de genoemde druivensoorten geeft de wijnen uit Plan de die hun eigen specifieke karakter. Slechts een klein gedeelte van de wijngaarden is aangeplant met witte druiven.

  • domaine-viticole-plan-de-dieu-cotes-du-rhone-04.jpg
  • celine-barbaud-domaine-des-favards-wijnprofessor.jpeg

Biologische wijnen

Celine Barbaud is een begaafde jonge wijnmaakster. Haar biologische wijnen zijn rijk van karakter en worden hoog gewaardeerd door wijnliefhebbers en professionals.

Scroll naar boven