Over Wijnprofessor

Fascinatie voor wijn, focus op ambachtelijke wijnen 
Tjidske van der Stoel, eigenaresse van Wijnprofessor: “Wijn is een product waar je nooit over raakt uitgepraat. Geen wijn is hetzelfde omdat klimaat, grondsoort, weersomstandigheden en de keuzes van de producent variëren. Met Wijnprofessor richt ik me op ambachtelijke wijnmakers uit een specifieke regio die met hun kwaliteitswijnen anders de weg naar jou als consument niet zo snel zouden vinden.”

Wijnprofessor “bemiddelt” 
De korte lijn tussen de producent en jou, als wijnliefhebber, is een van de pijlers onder mijn werkwijze. Evenals mijn ambitie om zeer goede wijnen te vinden voor een eerlijke prijs. Continu ben ik op zoek naar wijnen die het bestaande assortiment aanvullen en breng ook regelmatig een bezoek aan de diverse wijnbedrijven. De rol als bemiddelaar tussen enerzijds dit wijnaanbod en anderzijds jouw wens als klant past de Wijnprofessor.

Tjidske van der Stoel
In 2017 heb ik mijn eerste stappen gezet in de wereld van wijn door in de avonduren deel te nemen aan een wijncursus. Deze cursus werd verzorgd door de oprichter van Wijnprofessor, te weten Henri Grachten. Na het behalen van het diploma WSET level 2 (Internationaal wijnbrevet) zijn wij met elkaar in contact gebleven. 

In 2020 heeft Henri mij de kans geboden om mede-eigenaar te worden van Wijnprofessor. Samen hebben wij onder andere een mooie Pop-Up Shop gerealiseerd in Blauwestad en hebben leuke proeverijen en evenementen mogen verzorgen. Met ingang van 1 januari 2022 heeft Henri afscheid genomen van Wijnprofessor en heb ik ook zijn deel van het stokje over mogen nemen.

Naast mijn werk als importeur en verkoper van wijnen ben ik als wijndocent, sommelier en organisator van wijnproeverijen werkzaam in de wereld van wijn. Natuurlijk ben ik geen professor, ik gebruik de naam voor mijn bedrijf met een knipoog.

Mijn (wijn)opleidingen:

WSET Level 2 International Certificate in Wines and Spirits

WSET Level 3 Advanced Certificate in Wines

Gastronoom-Sommelier Level 3 aan de Academie voor Gastronomie

boek een proeverij ››

Wijnstreek Zuid-Rhône
In Zuid-Rhône worden wijnen gemaakt met een prima prijs-kwaliteit verhouding. In de loop der jaren heeft Wijnprofessor een netwerk van producenten opgebouwd in alle belangrijke wijngebieden binnen de Zuid-Rhône. Zo kom ik vaak, maar niet uitsluitend, terecht bij familiebedrijven waar ik de passie en het vakmanschap voor het produceren van wijn aantref.

onze producenten ››
Scroll naar boven