Over Wijnprofessor

Fascinatie voor wijn, focus ambachtelijke wijnen 
Henri Grachten, eigenaar van Wijnprofessor: “Ik ben gefascineerd door de wereld van wijn, geen wijn is hetzelfde omdat klimaat, grondsoort, weersomstandigheden en de keuzes van de producent variëren. Ik richt me op ambachtelijke wijnmakers die met hun kwaliteitswijnen anders de weg naar jou als consument niet zo snel zouden vinden.

Wijnprofessor “bemiddelt” 
De korte lijn tussen de producent en jou, als wijnliefhebber, is een van de pijlers onder mijn werkwijze. Evenals mijn ambitie om zeer goede wijnen te vinden voor een eerlijke prijs. De rol als bemiddelaar tussen enerzijds dit wijnaanbod en anderzijds jouw wens als klant past de wijnprofessor. 

Henri Grachten
Naast mijn werk als importeur en verkoper van wijnen ben ik als wijndocent en organisator van workshops werkzaam in de wereld van wijn. Natuurlijk ben ik geen professor, ik gebruik de naam voor mijn bedrijf met een knipoog.

Mijn wijnopleidingen:
WSET Level 3 Advanced Certificate in Wines and Spirits 
Momenteel studeer ik voor WSET Level 4 Diploma in Wines and Spirits.

Het volgende citaat is mij uit het hart gegrepen:
Elk glas wijn dat we drinken, vertegenwoordigt een heel jaar van wijnbouw en misschien verscheidene jaren in de wijnmakerij… Toch gooien de meesten van ons hem weg, recht in het keelgat, zonder een poging de wijn te ‘lezen’. (Jancis Robinson)

boek een proeverij ››

Wijnstreek Zuid-Rhône
In Zuid-Rhône worden wijnen gemaakt met een prima prijs-kwaliteit verhouding. Ik heb in de loop der jaren een netwerk van producenten opgebouwd in alle belangrijke wijngebieden binnen de Zuid-Rhône. Zo kom ik vaak, maar niet uitsluitend, terecht bij familiebedrijven waar ik de passie en het vakmanschap voor het produceren van wijn aantref.

Wijnstreek Beaujolais
Na een periode van 'Beaujolais-moeheid' kunnen wijnliefhebbers nu niet meer om de Beaujolais heen. De pers blaast de loftrompet over de kwaliteit van de betere Beaujolaiswijnen. Sommeliers en chefs prijzen de inzetbaarheid ervan in wijn-spijs combinaties. Wijnprofessor heeft een aantal jonge wijnmakers ontdekt. 

onze producenten ››
Scroll naar boven