• leveranciers-Prod-Saint-Amant-camille.jpg

De wijnmakers

Van New York naar Mont Ventoux. Wijnmaker Camille Nosworthy, architecte in de VS, maakte deze stap: ze nam het wijnbedrijf van haar vader over in 1997. Als je dit domaine bezoekt wordt je verwelkomd in het schitterend gelegen nieuwe proeflokaal dat is ontworpen door Camille zelf; het oogt modern en past toch perfect in het landschap. Het perfectionisme waarmee ze ontwerpt komt ook tot uitdrukking in de kwaliteit van haar wijnen. De kwaliteit van het fruit en de zorgvuldige behandeling en vinificatie leveren zuivere en typische wijnen op.

Hooggelegen wijngaarden

De wijngaarden van Domaine Saint Amant liggen op een hoogte van 400- 500 meter, vlak onder de top van de Mont Saint Amant waarnaar het wijngoed is genoemd. De hoge ligging zorgt voor koele nachten in het warme groeiseizoen. Hierdoor kan het fruit evenwichtig rijpen. Een tochtje naar het domaine is duizelingwekkend en imposant, maar zeer de moeite waard. Eenmaal aangekomen bij het proeflokaal van Saint Amant is het panorama fenomenaal. Je kijkt uit op de Mont Ventoux en op het rotsmassief van de Dentelles de Montmireil. Deze prachtige omgeving maakt het proeven van de wijnen extra speciaal.

  • leveranciers-Prod-Saint-Amant-1.jpg
  • leveranciers-Prod-Saint-Amant-2.jpg

Constante hoge kwaliteit

De instapwijnen van Domaine Saint Amant, La Borry (wit) en Le Clapas (rood) zijn Côtes du Rhône wijnen van hoge kwaliteit. De wijnen zijn gemaakt van druivensoorten die typerend zijn voor de Rhônevallei, Viognier (wit), Grenache en Syrah (rood). Deze wijnen zijn een jaar na oogst op dronk en blijven dat vervolgens nog wel vier jaar. De Grangeneuve is een van de betere wijnen die in de nog jonge appellatie Beaumes de Venise AOC verkrijgbaar zijn. De jaargang 2014 werd in 2017 door het tijdschrift Decanter uitgeroepen tot de beste rode wijn in de categorie Zuidelijke Rhône (met 95 punten op een schaal van 100).

Scroll naar boven