Domaine Bertrand Stehelin

  • leveranciers-domaine-bertrand-stehelin-1.jpeg

De wijnmakers

Het huwelijk tussen Nicole Leydier en Frédéric Stehelin in 1978 voegt een kleine wijngaard in Châteauneuf du Pape - eigendom van de familie Stehelin - toe aan de wijngaarden van Domaine Paillère & Pied-Gû rond het dorp Gigondas. Nu, in 2017, wordt het bedrijf gerund door Nicole en Frédéric, samen met zoon Bertrand en dochter Caroline. Bertrand, ondertussen een gerespecteerd wijnmaker, brengt sinds 2004 Gigondas wijnen onder eigen naam uit. Hij is begonnen met 4 hectare en breidt stap voor stap uit.

Gigondas

Is de naam van een dorp dat in de schaduw ligt van het bergmassief Dentelles de Montmirail, de majestueuze piramides van kalkrots in de nabijheid van de Mont Ventoux. Rondom dit dorp wordt al vanaf de oudheid wijn geproduceerd. Over de oorsprong van de naam Gigondas bestaan verschillende verklaringen. Wij kiezen voor de charmantste: de naam zou afkomstig zijn van het latijnse “jucunda” dat vrolijk betekent.

  • leveranciers-domaine-bertrand-stehelin-2.jpeg
  • leveranciers-domaine-bertrand-stehelin-3.jpeg

De erkenning

Wijnjournalist John Livingstone-Learmonth, Rhône-kenner bij uitstek, schaart de wijnen van Bertrand Stehelin onder een speciale, door hem bedachte categorie: STGT-wines. Dit is de afkorting van Soil to Glass Transfer. In deze wijnen herkent hij de ware Rhône wijn, de voor de streek kenmerkende filosofie van het wijn maken en het terroir (grondsoort, klimaat) komen er in tot uitdrukking.

Scroll naar boven