Domaine du Père Caboche

  • leveranciers-domaine-du-pere-caboche-1.jpeg

De wijnmakers

Jean Pierre Boisson, eigenaar van Domaine du Père Caboche, was in zijn werkzame leven niet alleen wijnmaker, maar bekleedde ook diverse bestuurlijke functies, hij was onder meer burgemeester van Châteauneuf du Pape van 2001 tot 2014. Omdat hij in die tijd regelmatig afwezig is legt hij de dagelijkse beslissingen op het domaine al snel in handen van zijn dochter, Emilie.

Moderne stijl

Emilie Boisson staat nu al weer enkele jaren aan het hoofd van het familiebedrijf, ze zwaait de scepter in de wijngaarden en in de wijnmakerij. Op deze manier drukt ze haar stempel op de wijnen van Domaine du Père Caboche. Een stempel die door wijnjournalist Jancis Robinson in 2015 wordt omschreven als: “Very much a twenty-first-century rather than twentieth-century wine”. In tegenstelling tot de meer traditionele robuuste stijl zijn deze Châteauneuf-wijnen al snel op dronk, ze combineren elegantie met complexiteit. Dat is precies wat Emilie beoogt.

  • leveranciers-domaine-du-pere-caboche-2.jpeg
  • leveranciers-domaine-du-pere-caboche-3.jpeg

De wijngaarden

De familie Boisson bezit 17 hectare aan wijngaarden binnen de appellatie Châteauneuf du Pape, verdeeld over enkele verspreid liggende percelen. Vanaf de wijngaard Les Serres heb je een fraai gezicht op het dorp en de ruïnes van het kasteel. De wijnen met de classificatie Côtes du Rhône en Vin de Pays (Le Petit Caboche) komen van percelen die net buiten het gebied van de appellatie zijn gesitueerd.

Scroll naar boven