Wijn-spijscombinaties
Het combineren van wijn en spijs is een kunst die je kunt leren. Wijnprofessor heeft bij een aantal karakteristieke Rhône en Beaujolais Wijnen passende gerechten gezocht.
Het combineren van wijn en spijs is een kunst die je kunt leren. Wijnprofessor heeft bij een aantal karakteristieke Rhône en Beaujolais Wijnen passende gerechten gezocht.
Dit is een rijke wijn met aroma’s en smaken van abrikoos en peer maar ook van exotisch fruit zoals lychee en mango. De volgende gerechten passen erbij:
Deze Gigondas kenmerkt zicht door een stevige body, aangename tannines en naast het rode en zwarte fruit ook kruidigheid. Hiermee moet je in de keuze van het gerecht rekening houden. Bij mijn advies heb ik me laten leiden door de overeenkomsten tussen wijn en spijs.
Dit is een elegante lichte kwaliteitswijn uit de Beaujolais, met aroma’s van rood fruit, florale tonen en bramen. Deze aroma’s komen, verpakt in zijdezachte tannines, terug in de smaak. Hij is prima te combineren met vlees en stevige vissoorten. Ook is hij uitermate geschikt als aperitief. De wijn past uitstekend bij de volgende gerechten: