• header-nieuws-wijnprofessor-1.jpg

« Terug

De favoriete wijnen van Wijnprofessor

De-favoriete-wijnen-van-Wijnprofessor_3.jpg05 jul

Als Henri Grachten, eigenaar van Wijnprofessor, de vraag krijgt of hij een favoriete wijn heeft, antwoord hij altijd “nee”. “Mijn favoriete wijn is elke dag anders. Het licht eraan hoe ik me voel, waar ik zin in heb, wat ik ga eten, et cetera.” Over het bestaan van de ‘beste wijn’ is hij ook terughoudend: “Volgens mij bestaat de ‘beste wijn’ niet. Dat is voor iedereen anders. Ieder mens heeft een andere smaak”, aldus Henri. Wel geeft hij graag wijntips voor verschillende gelegenheden. De ene wijn past immers beter bij een bepaald moment dan de andere wijn. In dit blog geeft hij een aantal voorbeelden.

Top wijnen

We hebben een aantal top wijnen in ons assortiment die je prima kunt drinken op bepaalde feestelijke gelegenheden:

  • Voor een date adviseren we de wijn die je zelf het lekkerst vindt. Als je met enthousiasme kunt vertellen wat die wijn voor jou bijzonder maakt, ziet je date dat je veel moeite hebt gedaan de juiste wijn uit te kiezen. Dit komt zeer waarschijnlijk ten goede aan de eerste indruk.
  • Voor Moederdag is een mooie volle rosé zeer geschikt. Bijvoorbeeld de Sablet Rosé van Domaine de Piaugier 2016. Deze is fruitig, heeft finesse en wat complexiteit. Ideaal om je moeder mee te verwennen.
  • Als cadeautip is Domaine des Amadieu Cairanne 2014 een prachtige wijn. Het is een volle rode wijn, nu op dronk en afkomstig uit de biologische wijnbouw.

“Volgens mij bestaat de ‘beste wijn’ niet. Dat is voor iedereen anders. Ieder mens heeft een andere smaak”

Vraag aan Wijnprofessor

Zomerse wijnen

Voor juni, juli en augustus adviseren we deze heerlijke zomerse wijnen:

Kasteel Slangenburg

Henri: “Op het moment van het schrijven van dit blog logeer ik in Kasteel Slangenburg. Een prachtig, karakteristiek stilteverblijf, waar ik me goed kan concentreren tijdens het schrijven. Natuurlijk heb ik me van tevoren afgevraagd welke wijnen ik in deze rustieke omgeving zou willen drinken. Als tijdelijk bewoner van dit kasteel heb ik mijn "kasteelgenoten" vanavond de volgende wijnen gepresenteerd:

Vraag aan Wijnprofessor

« Terug

Scroll naar boven