• header-nieuws-wijnprofessor-1.jpg

« Terug

Op zoek naar unieke en onbekende Franse wijnen

Wijnprofessor-Op-zoek-naar-unieke-en-onbekende-franse-wijnen-2.jpg09 nov

Zuid-Rhône en Beaujolais. Dit zijn de wijnstreken waar Henri Grachten, eigenaar van De Wijnprofessor, zo’n drie keer per jaar te vinden is. Hier haalt hij de Franse wijnen waarmee hij zijn webshop en wijnproeverijen vult. Waarom hebben juist deze wijnstreken zo’n aantrekkingskracht op hem?

Franse wijnen uit Zuid-Rhône

“Jaren geleden werd ik een groot liefhebber van de Rhônestreek. Het gebied is erg veelzijdig, waardoor je er unieke Franse wijnen vindt in verschillende stijlen”, zegt Henri. Zuid-Rhône heeft een warm klimaat waar de druiven goed kunnen rijpen. Dit resulteert in Franse wijnen die vol en robuust zijn van smaak. Daarnaast zijn er hoger gelegen gebieden die dankzij de lagere temperatuur frissere Franse wijnen met meer elegantie opleveren.

“De wijnwereld kan niet meer om de Beaujolais heen. Wijnjournalisten blazen de loftrompet over de kwaliteitswijnen die hier vandaan komen.”

Boek een proeverij, workshop of cursus

Primeurwijnen

De wijnstreek dankt zijn bekendheid vooral aan de primeurwijnen. Zo’n twee maanden na de oogst verschijnt de primeurwijn. De wijn mag niet eerder worden verkocht dan de derde donderdag van november. Iemand kwam ooit op het idee om de primeurwijn in oldtimers te laden en ermee naar Parijs te rijden. Dit werd een grote hit. In andere landen, zoals Nederland, sloeg het ook aan. De primeurwijn is bedoeld om de nieuwe oogst te vieren, het zijn toegankelijke niet te zware rode wijnen. De betere producenten slagen erin van de Primeur een wijn te maken die nog tot de volgende oogst een feest is om te drinken.

Boek een proeverij, workshop of cursus

Online wijn winkel

“Ik vind het prettig de door mij in Frankrijk geselecteerde wijnen in een neutrale omgeving voor de tweede keer te proeven. Daarom neem ik altijd eerst een paar flessen mee naar huis. Daar kan ik ze in alle rust beoordelen. Als ze deze test doorstaan neem ik ze op in het assortiment van mijn online wijn winkel.
Wil je meer weten over deze wijnstreken en de wijn die er vandaan komt? Neem dan contact op met Henri voor een wijnproeverij. Zelf op onderzoek uitgaan kan ook. Op de webshop staat genoeg informatie over de Franse wijnen om een keuze te maken.

Boek een proeverij, workshop of cursus

« Terug

Scroll naar boven