• leveranciers-domaine-chasselay-1.jpg

De wijnmakers

Jean Gilles Chasselay is sinds 1981 eigenaar en gepassioneerd wijnmaker van Domaine Chasselay. Vandaag de dag is zijn dochter Claire het gezicht van het bedrijf. Een bezoek aan haar proeflokaal La Cave de Claire is een belevenis. Niet alleen om de wijnen die je proeft, maar ook vanwege haar flamboyante persoonlijkheid. Haar broer, Fabien, is geschoold in de wijnbouwkunde en heeft zich gespecialiseerd in biologische wijnbouw in Vosne Romanée.

Het wijngoed

De 30 ha aan wijngaarden van Domaine Chasselay liggen in het Zuidelijk deel van de Beaujolais, de Pierres Dorées, het land van de gouden stenen. Hier produceert Fabien, samen met zijn vader en zijn zus, zijn Beaujolais wijnen van oude wijnranken. Daarnaast produceren ze cru Beaujolais wijnen van gepachte wijngaarden uit het Noorden van Beaujolais. Alle wijnen van het domaine dragen sinds 2006 het certificaat biologisch.

  • leveranciers-domaine-chasselay-2.jpg
  • leveranciers-domaine-chasselay-3.jpg

De erkenning

Na een bezoek aan het bedrijf in 2014 schrijft wijnjournalist Neal Martin dat hij zeer onder de indruk was van de wijnen van deze familie. “Dankzij een zorgvuldige werkwijze in de wijnmakerij, een gunstige ligging van de wijngaarden en het karakter van de oude wijnranken maken ze hier uitstekende wijnen.” Uit zijn proefnotities: het zijn wijnen met finesse, sappigheid en pittig fruitkarakter.

Scroll naar boven