Tips & tricks van Wijnprofessor

Vraag het aan Wijnprofessor
  • Optimaal genieten met het juiste glas
  • Het beste bewaaradvies
  • Dé gouden tip voor het inschenken van wijn

Wat weet jij van wijnen?

Wijnprofessor wil graag dat jouw wijnmoment een echt genietmoment wordt. In deze blogs geven we daarom een aantal tips & tricks. We bespreken welke wijnglazen geschikt zijn, hoe je het beste kunt ontkurken en hoe je wijn bewaart. Ook gaan we in op het thema Wijn en Gezondheid en de geschiedenis van wijn. Ondertussen komen er allerlei heerlijke wijnen voorbij die je waarschijnlijk wel wilt uitproberen. Veel leesplezier!

Uit welk type wijnglazen drink je wijn?

Van goede wijn wil je optimaal genieten. Daarom is het belangrijk voor een juist type wijnglas te kiezen. Bij Wijnprofessor vertellen we je graag welke glasvorm het beste past bij welke wijn. We willen dat je echt kunt genieten van jouw wijnmoment!

Zo ontkurk je wijn zonder problemen

Voor veel mensen is het ontkurken van wijn best een uitdaging. Wijnprofessor geeft je graag tips over de handigste aanpak. Ook bij het schenken van wijn is komt soms best het een en ander kijken. Hierin willen we je eveneens op de goede weg helpe n. Sommige flessen hebben een schroefdop, lekker gemakkelijk. Over de schroefdop zijn de meningen in de wijnwereld echter wel verdeeld. Hier zullen we ook nog op ingaan. Maar eerst: hoe ontkurk je wijn?

Contact

Wijnprofessor-Proeverijen-3.jpg

"Mijn voorkeur gaat uit naar wijnglazen waarin ruimte is voor walsen. Zo kunnen de aroma’s in de wijn zich zo goed mogelijk ontwikkelen."

Henri Grachten
Wijnprofessor-Proeverijen-3.jpg

"Je kunt niet zeggen dat gerijpte, wat oudere, wijnen beter zijn dan jonge wijnen. Dit hangt af van persoonlijke smaak."

Henri Grachten
Wijnprofessor-Proeverijen-3.jpg

"Je kunt niet zeggen dat gerijpte, wat oudere, wijnen beter zijn dan jonge wijnen. Dit hangt af van persoonlijke smaak."

Henri Grachten

"Volgens mij bestaat de ‘beste wijn’ niet. Dat is voor iedereen anders. Ieder mens heeft een andere smaak."

Bekijk de wijnen van Wijnprofessor

Wijnprofessor geeft advies over wijn bewaren

Wijn bewaren. Op welke temperatuur, hoelang en onder welke omstandigheden? Wijnprofessor zal deze vragen beantwoorden. “Het bewaaradvies voor wijn is niet eenduidig. Het is aan een aantal factoren onderhevig”, aldus Henri Grachten, eigenaar van Wijnprofessor.

Is wijn gezond? De visie van Wijnprofessor

Al jarenlang wordt er onderzoek gedaan naar de effecten van wijn op je gezondheid. Zo heeft de Universiteit van Wageningen 1373 mannen van 40 jaar gevolgd van 1960 tot aan 2000*. Zij dronken elke dag een matige hoeveelheid wijn. Hun levensduurwinst was 2 tot 3 jaar langer vergeleken met geheelonthouders. Bij wat oudere mensen lijkt wijn dus een gunstiger effect te hebben op de gezondheid. In dit blog leggen we uit hoe dit komt en wat de visie van Wijnprofessor is op wijn en gezondheid.

Laten we de glazen klinken op de rijke wijngeschiedenis!

Wijn wordt wereldwijd al eeuwenlang gedronken. Je kunt je voorstellen dat wijn dus een zeer rijke geschiedenis heeft. Tijdens de wijncursussen van Wijnprofessor besteden wij hier dan ook regelmatig aandacht aan. “Een van de gebieden waar wij onze wijn inkopen, de Rhônevallei, heeft eveneens een zeer rijke geschiedenis”, aldus Henri Grachten, eigenaar van Wijnprofessor. In dit blog zullen we een aantal hoogtepunten beschrijven.

De favoriete wijnen van Wijnprofessor

Als Henri Grachten, eigenaar van Wijnprofessor, de vraag krijgt of hij een favoriete wijn heeft, antwoord hij altijd “nee”. “Mijn favoriete wijn is elke dag anders. Het licht eraan hoe ik me voel, waar ik zin in heb, wat ik ga eten, et cetera.” Over het bestaan van de ‘beste wijn’ is hij ook terughoudend: “Volgens mij bestaat de ‘beste wijn’ niet. Dat is voor iedereen anders. Ieder mens heeft een andere smaak”, aldus Henri. Wel geeft hij graag wijntips voor verschillende gelegenheden. De ene wijn past immers beter bij een bepaald moment dan de andere wijn. In dit blog geeft hij een aantal voorbeelden.

Contact

Recensies

Elbrich Huisman

Schitterende wijnen! Absolute aanrader voor wijnen uit de Rhône en Beaujolais. Verrassend, bijzonder en heel veel kennis van de wijnen.

lees verder ››

Suzanne Meijer

Een ontzettend leuke, lekkere en leerzame proeverij!

lees verder ››

De favoriete wijnen van Wijnprofessor

De-favoriete-wijnen-van-Wijnprofessor_3.jpg05 jul Als Henri Grachten, eigenaar van Wijnprofessor, de vraag krijgt of hij een favoriete wijn heeft, antwoord hij altijd “nee”. “Mijn favoriete wijn is elke dag anders. Het licht eraan hoe ik me voel,... lees verder

Laten we de glazen klinken op de rijke wijngeschiedenis!

Laten-we-de-glazen-klinken-op-de-rijke-wijngeschiedeni_2.jpg07 jun Wijn wordt wereldwijd al eeuwenlang gedronken. Je kunt je voorstellen dat wijn dus een zeer rijke geschiedenis heeft. Tijdens de wijncursussen van Wijnprofessor besteden wij hier dan ook ... lees verder

Is wijn gezond? De visie van Wijnprofessor

Is-wijn-gezond-De-visie-van-Wijnprofessor_3.jpg10 mei Al jarenlang wordt er onderzoek gedaan naar de effecten van wijn op je gezondheid. De resultaten van onderzoeken zijn niet eenduidig. Dat heeft onder andere te maken met de gehanteerde ... lees verder

Wijnprofessor geeft advies over wijn bewaren

Wijnprofessor-geeft-advies-over-wijn-bewaren_3.jpg12 apr Wijn bewaren. Op welke temperatuur, hoelang en waar doe je dit? Wijnprofessor zal deze vragen beantwoorden. “Het bewaaradvies voor wijn is niet eenduidig. Het is aan een aantal factoren ... lees verder

Zo ontkurk je wijn zonder problemen

Zo-ontkurk-je-wijn-zonder-problemen_2.jpg15 mrt Voor veel mensen is het ontkurken van wijn best een uitdaging. Wijnprofessor geeft je graag tips over de handigste aanpak. Ook bij het schenken van wijn komt soms meer kijken dan je zou denken. ... lees verder

Uit welk type wijnglazen drink je wijn?

Uit-welk-type-wijnglazen-drink-je-wijn_3.jpg15 feb Van goede wijn wil je optimaal genieten. Daarom is het belangrijk voor een juist type wijnglas te kiezen. Bij Wijnprofessor vertellen we je graag welke glasvorm het beste past bij welke wijn. We ... lees verder
Scroll naar boven